Aerofit Runnersclub

Steeds vaker zie je groepen en individuele hardlopers. Maar wat is er nou zo leuk aan hardlopen? Is hardlopen niet saai en eentonig, een sport die je niet echt voor de gezelligheid doet? Niet-hardlopers snappen vaak niet waarom je er tijd aan
zou besteden. Maar hardlopen is leuk omdat het je een gevoel van vrijheid geeft. Rennen kan overal en op ieder tijdstip. En hardlopen betekent een moment voor jezelf, een moment om – gek genoeg – tot rust te komen.
Verder blijkt uit vele onderzoeken dat hardlopen, maar ook bijvoorbeeld gewoon wandelen, werkt als remedie tegen welvaartsziekten als diabetes type 2, obesitas en hart- en vaatziekten. Doordat tijdens het rennen (blijmakende) hormonen als endorfinen vrijkomen, helpt hardlopen bovendien ook nog eens tegen depressie.

Aerofit Runnersclub
Sinds kort begeleidt Michael van Til de Aerofit Runnersclub op woensdagavond. De Aerofit Runnersclub is er
voor mensen die willen hardlopen en die hun techniek en prestaties willen verbeteren. Elke woensdagavond, om 19.30 uur, vertrekt de loopgroep vanaf Aerofit. Om aan deze groep te kunnen deelnemen, moet je minimaal 30 minuten aan één stuk kunnen hardlopen.