Aerofit informatief 15-02-2021

Alle hoop is er op gevestigd dat wij in maart onze leden weer mogen ontvangen in de club. Tot die tijd hopen wij dat je flink in beweging blijft en werkt aan een gezonde leefstijl. Als deze periode ons íets leert dan is het wel het belang van een gezonde leefstijl.

Een gezonde leefstijl wordt grofweg bepaald door:
Voldoende beweging
Voldoende ontspanning
Gezonde voeding

Over al deze aspecten kan onze fitness trainer Chris Varkevisser je veel vertellen. Hij is naast personal trainer gediplomeerd orthomoleculair therapeut.

Orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten rondom voeding en wat bepaalde voedingsstoffen tot op celniveau in het lichaam doen. Door te streven naar optimale concentraties van voedingsstoffen worden de basisvoorwaarden voor een gezond lichaam en een krachtige geest gecreëerd. Ook wel het zelfgenezend vermogen van het lichaam genoemd.

Voeding speelt een essentiële rol bij een gezond en vitaal leven. Niet alleen door de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, maar ook in de juiste hoeveelheden. Door te weinig, te eenzijdig, of juist te veel eten, krijgt het lichaam niet de nutriënten die het nodig heeft en kan dit dus problemen veroorzaken zoals een slechte spijsvertering en een verminderde werking van de darm, wat weer tot gevolg heeft dat er minder voedingsstoffen worden opgenomen en er mogelijk tekorten kunnen ontstaan wat klachten kan veroorzaken.

In een inspirerende online lezing vertelt Chris je graag meer over de orthomoleculaire geneeskunde en wat het je kan brengen.

Datum: vrijdag 26 februari
Tijd: 10.00 - 11.00 uur

Een andere interessante workshop die wij je willen aanbieden is een workshop Hormoonyoga. Deze workshop zal gegeven worden op zondag 28 februari door onze Yoga/Pilates docent Angela.

De hoeveelheid vrouwelijke hormonen in het lichaam fluctueert voortdurend. Net als de samenstelling ervan. En je gevoelens 'wieberen' mee. Met Hormoonyoga kun je die flow sturen.

Wanneer je de menopauze ingaat verandert je lichaam, soms vrij plotseling. Je kunt een sterk energieverlies voelen en veranderingen in stemming en metabolisme ervaren. Deze ervaringen kunnen negatieve gevoelens met zich meebrengen.
Hormoonyoga helpt je je hormonen en daarmee je emoties, in balans te brengen. De yoga oefeningen die tijdens Hormoonyoga gedaan worden zijn met name gericht op de darm, lever en de bijnier omdat deze nauw verbonden zijn met de hormoonbalans.

Wat kan je verwachten:
Informatie over voeding
Hormoonyoga oefeningen
Meditatie

Wat heb je nodig:
Pen en papier (voor aantekeningen)
Yogamat
Makkelijke kleding
Kussens
Deken

Datum: zondag 28 februari
Tijd: 11.45 uur (duur ongeveer 1.5 uur)

Je kunt je voor zowel de lezing “Orthomoleculaire geneeskunde" als de workshop “Hormoonyoga" inschrijven door een e-mail te sturen naar info@aerofit.nl.
Een half uur voordat de lezing/workshop start ontvang je een link naar de ZOOM meeting.

Let op! De lezing en workshop zijn alleen in het Nederlands.
Heb je mensen in je omgeving die de lezing/workshop ook graag zouden willen volgen, dan kunnen ook zij zich opgeven door een mail te sturen naar info@aerofit.nl.

Sportieve groeten,
Het Aerofit team