Groepslessen

Aerofit biedt een gevarieerd aanbod aan groepslessen in de ochtend, middag en avond. Of je nu specifiek je conditie of uithoudingsvermogen wilt verbeteren of liever je spierkracht wilt opbouwen, we hebben altijd wel een les die je helpt om je fitnessdoel te bereiken. Daarnaast bieden we lessen aan met de focus op dans en besteedt Aerofit veel aandacht aan Body & Mind lessen.

Alle groepslessen worden gegeven door gediplomeerde en ervaren instructeurs en alle sportruimtes zijn voorzien van airconditioning en professionele sportvloeren. Dus als je van groepsfitness houdt, ben je bij Aerofit aan het juiste adres!

ASHTANGA YOGA
Tijdens Ashtanga Yoga voer je een serie houdingen (asana’s) uit. Deze vaste volgorde van houdingen is zodanig samengesteld dat iedere houding een voorbereiding is op de volgende. De houdingen zijn vloeiend met elkaar verbonden door een combinatie van adem en beweging (vinyasa’s). Omdat er geen pauzes zijn tussen de houdingen, ontstaat er een ‘flow’, waardoor het een dynamische vorm van yoga is.

BODYMIND is een totale body & mind-training. Een mix van stevige en ontspannende yoga, pilates en fitnessoefeningen. De oefeningen worden op een rustige en aandachtige manier gedaan, gebruikmakend van de ademhaling. BodyMind, voor een ontspannen en fit lichaam en geest.

BODYSHAPE bestaat uit spierversterkende en fitnessoefeningen voor het hele lichaam met behulp van dynabands, matten, gewichten en de halterstang. De focus ligt op het trainen van de been-, bil- en buikspieren. Er zijn geen ingewikkelde choreografieën.

BODYSHAPE LIGHT is een les van 45 minuten met voorwaardelijke en versterkende oefeningen. Deze les is minder intensief dan de reguliere lessen en daardoor zeer geschikt voor ouderen of mensen die net (weer) gaan sporten.

CORE CIRCUIT is een circuittraining van 30 minuten in de groepsleszaal gericht op het versterken van de core (rug-, buik- en bilspieren)

F.I.T. Ferdy's Intensieve Training voor de gevorderde sporter gericht op kracht, conditie en coördinatie, met elementen uit bokstraining
 
PILATES alle Pilates-oefeningen beginnen met het opbouwen van de kracht in uw krachtpatser of centrum, dit is uw buik, het bekken en de onderrug. De spieren die zich het dichtst bij het skelet bevinden, worden getraind, zodat uw lichaam beter 'gedragen' kan worden. Maar niet alleen de buikspieren en rug worden getraind, het hele lichaam is erbij betrokken.

SPINNING is een indoor cycling les over muziek die wordt gegeven door een instructeur. Het is een intervaltraining, waarbij je afwisselend 'bergen' beklimt en afdaalt. Doel van deze les: excellente fitnesstraining, zeer effectieve vetverbranding en versterking van been- en bilspieren. Deelnemers kunnen de weerstand en fietssnelheid naar wens aanpassen. De les duurt 45 minuten.

STEP AEROBICS is een fitnesstraining die tegelijkertijd voornamelijk been- en bilspieren versterkt. Tijdens de lessen leer je een uitdagende choreografie.

YIN YOGA Paul Grilley is de oprichter van Yin Yoga. In tegenstelling tot andere vormen van yoga die vooral gericht zijn op spierweefsel, beïnvloedt Yin Yoga het bindweefsel langer in één positie. Yin Yoga is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogabeoefenaars en voor mensen met medische problemen.
 
YOGA leert ons lichaam, geest en bewustzijn in balans te brengen. De oefeningen (Asana's) geven kracht en energie en zorgen voor een aangenaam ontspannend gevoel. Yoga is een geweldige manier om wat rust en ontspanning toe te laten in onze hectische 21e eeuw.

YOGA LIGHT de houdingen die worden uitgevoerd zijn minder zwaar en gecompliceerd, waardoor de les goed te volgen is door wat oudere mensen. De les is ook ideaal voor mensen met medische klachten of blessures of als je geen yoga ervaring hebt.

Les Mills is een uniek fitnessconcept dat bestaat uit verschillende groepsfitnessprogramma's. Elk van deze programma's is ontworpen door topchoreografen en is een groot succes vanwege hun pakkende mix van beweging en muziek. Onze Les Mills instructeurs hebben een opleiding volbracht en worden continu bijgeschoold. Resultaat gegarandeerd!
 
Bij Aerofit bieden we Les Mills-programma's aan:
CORE is een training van 30 minuten die het beste haalt uit zowel een persoonlijke trainingssessie als een groepsfitnessles. CORE richt zich op de kernspieren (rug, buikspieren, billen), het versterken, verbeteren en versterken van de functionele spieren van uw core of middengedeelte, terwijl tegelijkertijd blessures worden voorkomen.
 
BODYPUMP is krachttraining op muziek waarbij gebruik wordt gemaakt van een halterstang waaraan gewicht kan worden toegevoegd, variërend van 2 tot 20 kilo. Voordat u een les volgt, moet u eerst een BODYPUMP-introductieles volgen. (Inschrijfblad op het informatiebord bij de receptie). Na de introductieles kun je deelnemen aan de BODYPUMP lessen. BODYPUMP heeft tot doel de spierconditie te verbeteren en sterker en ‘strakker’ te worden.

BODYBALANCE maakt gebruik van bewegingen uit de traditionele yoga en tai chi. Oefeningen zijn gericht op gecontroleerde ademhaling, flexibiliteit, statische kracht, concentratie en meditatie. Een echt holistische training die lichaam en geest in balans brengt.

Try out Dagpas