Mobiliteitstraining

04 maart 2020 om 20:00 tot 04 maart 2020 om 20:30

Aerofit Healthclub , Hofcampweg, 270 , Wassenaar

Hoe ziet een Mobility training eruit?
Mobility training kan worden gebruikt als warming-up, maar is ook te gebruiken als cooling down om te herstellen na een training. Mobility training is geen workout op zich, maar een aanvulling op je training en daardoor perfect te combineren met alle sporten.

Je zou het kunnen zien als een combinatie van yoga en krachttraining. In alle posities wordt vergroting van de range of motion, ROM afgekort, gezocht. Dit wil zeggen de bewegingsuitslag die een gewricht of spier heeft. Vervolgens wordt er in deze ROM kracht en stabiliteit getraind om zo sterker te worden en makkelijker te bewegen in bepaalde posities.

Wanneer tijdens de training een houdings- of bewegingsbeperking wordt geconstateerd, kan met een aantal simpele testjes je mobiliteit worden bepaald en krijg je oefeningen om de mobiliteit van die specifieke gewrichten of spieren te verbeteren.

De clinics zijn bedoeld als eerste kennismaking met Mobility training. Ze worden in de hele maand maart gegeven door Pauline en Merit in kleine groepen, zodat er voldoende aandacht is voor iedereen. De clinic duurt ongeveer 30 minuten. Wil je na de clinic meer weten of wil je graag persoonlijk advies, dan kun je kosteloos een 1 op 1 afspraak maken met Merit of Pauline.